Vinkkejä ja linkkejä

Bruun Design – Mestarigraafikko Erik Bruunin töiden verkkokauppa. Hänen Facebook-sivuillaan näytetään aina silloin tällöin ennen julkaisemattomia luonnoksia ja piirroksia.

Digikirjasto – Kansalliskirjaston tarjoama aarreaitta suomalaisten sanoma- ja aikakauslehtien sekä pienpainatteiden kiehtovaan maailmaan. Vapaan nettikäytön piirissä ovat aineistot vuoteen 1939 saakka. Sitä uudempia täytyy tutkia Kansalliskirjaston vapaakappalepäätteiden kautta.

Heikin Twitter-tili – Niitä pieniä ajankohtaisia huomioita helmikuusta 2013 alkaen.

Heikin varaventtiili – Twitteriä laajempia tekstejä vuodesta 2014 alkaen.

Helsinkikuvia.fi – Yli 45 000 Helsinkiin liittyvää vanhaa valokuvaa kunnollisella resoluutiolla. Todellinen kulttuuriteko Helsingin kaupunginmuseolta.  Näitä saa vapaasti käyttää mainitsemalla kuvaajan nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kosmokseen kirjoitettua – Suuresti arvostamani fyysikon ja yhteiskunnallisen toimijan Syksy Räsäsen kosmologiaan keskittyvä blogi. Yhteiskunnallinen rooli toteutuu enemmän Twitterin kautta.

Kuka omistaa musiikin? – Äänilevyjen ykkösasiantuntijamme Pekka Gronowin blogi, joka käsittelee ”tekijänoikeuteen, musiikkiin ja äänilevyn historiaan liittyviä ajankohtaisia tai muuten kiinnostavia aiheita”.

Musiikkikirjastot.fi – Kaikenlaisten musiikkikirjastoasioiden kohtaamispaikka.

Sepponet – Loistavan piirtäjän ja aktiivisen luonnonsuojelijan Seppo Leinosen sivut. Sepon piirrokset ovat monille tuttuja luonnonsuojelulehdistä ja ne sivaltavat aina yhtä ajankohtaisesti kulloistakin luontomme turmelijaa.

Säveltäjä Olli Virtaperko – Hienon suomalaisen nykysäveltäjän hienosti toteutetut kotisivut, jotka antavat kiinnostuneelle kerrankin riittävästi informaatiota ja sisältöä, myös itse sävellyksistä.

Tichyn kosminen kulttuurilaari – Luokkatoverini ja ystäväni Kari Leppälän blogi, joka tarjoaa tekniikan tohtorin lukeneita ja humanistisia ajatuksia.

UNIARTS-tietokanta – Taideyliopiston kirjaston kokoelmatietokanta, jonka tärkein osa on Sibelius-Akatemian kirjasto. Sen julkaisuarkisto Taju on merkittävä mm. digitoitujen sävellyskäsikirjoitusten ja opinnäytteiden lähde.

Vartiosaari – Helsingin lyhytnäköiset päättäjät haluavat rakentaa tämän ainutlaatuisen ihmisen ja luonnon kohtaamispaikan täyteen kerrostaloja. Mutta taistelu ei ole päättynyt. Vartiosaari on kaiken puolustuksen ja arvostuksen arvoinen.

Zappa-linkkejä – Tässä joitain hyödyllisiä verkkolinkkejä niille, joita kiinnostaa Frank Zappa ja hänen musiikkinsa.

  • FZ Songlist – Pitkäikäinen yleissivu Zappan disko- ja videografian maailmaan. Sivustoa pitää yllä Román García Albertos.
  • Zappa Books – Virolaisen Avo Raupin toimittama sivusto Zappa-teksteistä.
  • Zappa.com – Zappan perikunnan viralliset sivut.
  • Zappa Wiki Jawaka – Laaja Wiki-tyyppinen sivusto, joka sisältää jo melkein 5000 Zappa-aiheista artikkelia.